Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsfältet är komplett

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Den här trion blev klara för Elitloppet under söndagen.

Publicerad:

Det blir Royal Fighter, Mosaique Face och Billie de Montfort som tar de tre sista platserna till Elitloppet på söndag. Det betyder att de 16 platserna är fyllda. Royal Fighter vann ett V86-lopp på Jägersro i onsdags på 1.10,1 trots spår 11 bakom bilen.
– Det var en otrolig prestation och det blir roligt med både Royal Fighter och Jennifer Tillman i Elitloppet precis som ifjol, säger Markus Myron i ett pressmeddelande.

Billie de Montfort kunde inte vara med och fightas om segern i Prix des Ducs de Normandie senast men får trots det en biljett till Elitloppet. Hästen tävlade på Solvalla 2015 och krossade då motståndet i Fyraåringseliten för ston sju längder före närmsta deltagare.
– Efter den uppvisningen har Billie de Montfort verkligen etablerat sig i världseliten, säger Markus Myron.

Till sist får också fjolårstvåan Mosaique Face en plats. Lutfi Kolgjinis häst stod för en fin insats i H.K.H. Prins Daniels lopp under lördagen.
– Mosaique Face är en av världens bästa hästar som aldrig går att räkna bort. Därför får han den sextonde och sista platsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.