Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsflyg flyttat

Foto: MIA TÖRNBERG
Elitloppsflyget flyttas från Liege till Deauville. Foto: MIA TÖRNBERG

Den höjda säkerhetsnivån efter terrorn i Belgien gör att Elitloppsplanet får flytta. Från Liege till Deauville.

Publicerad:

– Rent spontant så borde det inte missgynna gällande vilka hästar som kan tänkas vara aktuella, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Flygplatsen i belgiska Liege har högsta säkerhetsnivån, vilket gör att man inte får rulla in med hästtransporter. Därför utgår planet med huvudsakligen franska hästar istället från Deauville i Normandie.
– Det är dock samma plan som först lyfter från Liege och går till Deauville. Så det är ingen skillnad på antalet hästar som ryms i planet, säger Myron.
Flygplanet mellan Deauville och Stockholm lyfter 27 maj och går åter med hästarna 30 maj. Enda inbjudne Elitloppshästen är Timoko, vilken alltså fyller en av de tiotalet platserna i planet.
I helgen avgörs Prix de l'Atlantique med flera högintressanta franska hästar.
Sedan tidigare är det klart med direktflyg från USA till Sverige som ska forsla amerikanska hästar till Elitloppshelgen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.