Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst byter tränare

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
D.D.'s Hitman har fått en ny tränare. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

En Elitloppsfinalist från förra året har bytt tränare.

Publicerad:

Det är den tidigare Petri Puro-träningen D.D.'s Hitman (e. Donato Hanover) som gått från ägaren Reima Kuisla till Pirjo Vauhkonen i Finland. Hon är mest känd som tränare till styrkefenomenet Etain Royal. Sjuårige D.D.'s Hitman segrade ju i Finlandia Ajo förra året med Ulf Ohlsson i sulkyn och fick då en Elitloppsbiljett. Han slutade trea i försöket och oplacerad i finalen. I höstas lämnade hästen sedan Petri Puros träning för att gå hem till ägaren i Finland. I hans regi blev det tre starter i slutet av året, men blott 700 euro in på kontot.
– D.D.'s Hitman behöver nu lugn träning. Veterinären Antero Tupamäkis hästar står i samma stall, vilket innebär att han är nära till hands om det skulle behövas. Jag kan inte ge några garantier då det gäller D.D.'s Hitman, men Finlandia Ajo kommer allt för tidigt. Om fyra-sex månader börjar vi kunna se om hästen kan komma tillbaka, säger ägaren Reima Kuisla till Ravinetti.fi.

D.D.'s Hitman har så här långt ordnat tio segrar och 309.395 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.