Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppskollen: "Bästa jobbet på mycket länge"

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Elitloppsfinalen är mindre än ett dygn bort.
Travronden tog pulsen på några frontfigurerna på stallbacken under lördagen.
– Propulsions senaste jobb var det bästa han gått på mycket länge, säger Daniel Redén.

Publicerad:

Sista förberedelserna är gjorda, nu ska allt vara på plats. 
Elitloppet 2017 är bara timmar bort och många av deltagarna sprang runt med stora leenden på stallbacken under lördagen.
– Twister Bi anlände under lördagseftermiddagen till en tillfällig uppstallningsplats i Upplands Väsby hos Nicklas Johansson (tränare till Moni to Spare reds. anm.) och allt har gått bra med resan. Han är van att resa. Min målsättning är att ta sig förbi Up and Quick från början, jag vill inte se Twister Bi bakom honom, säger Jerry Riordan som kommer inte kommer att värma Twister Bi likt andra hästar.
– Nej, jag måste se till att hålla honom lugn, så han värms inte på stora banan, det kan bli för mycket med all publik och det.

"Är helt oslagbar"
Första hästen att anlända till Solvalla är Takthem omkring midnatt.
– Det är den informationen jag har, förmodligen vill de inte åka när det är för varmt ute, så han kommer senare i kväll, berättar Annsofie Bergfeldt på Solvallas sekretariat.
Bold Eagle fick vagn på sig under lördagsförmiddagen på Julmyra gård men det var i väldigt lugna farter.
– Allt är bra med honom, han verkar trivas, säger ägaren Pierre Pilarskis agent Francois Jamier.
Franske tv-journalisten Samuel Marchesseau har gjort två dokumentärfilmer kring Bold Eagle – få utomstående personer har följt den franska stjärnan så noggrannt.
– Jag skulle faktiskt säga att han aldrig sett bättre ut. Visst, när han skrittade under lördagsförmiddagen sade det inget särskilt, men så som han ser ut i kroppen – jag har aldrig sett honom finare än nu, säger han och tillägger:
– Det låter sjukt, jag vet – men han är helt oslagbar som han ser ut nu.

Huvudlag på Nuncio?
Stefan Melanders Volstead imponerade i Sweden Cup under lördagen, i finalen hängdes ett helstängt huvudlag på. Melander själv fanns inte på plats på Solvalla under lördagen utan satt hemma i traktorn(!).
– Jag har inte hört något om annat huvudlag än öppet, säger Catharina Lundström.
– Fast, ibland kan det ju bli tal om can't see back-huvudlag, så jag får väl packa ned det också, men just nu har jag bara packat öppet huvudlag, skrattar hon.

"Bästa jobbet på väldigt länge"
De senaste dagarna har det spridits en del rykten om att Propulsion inte är på topp för dagen, något Daniel Redén tillbakavisar bestämt.
– Haha ja, då är det nog någon som legat i buskarna och inte gillat hur han sett ut i så fall, skrattar han.
– Men visst, första jobbet efter Finlandia-Ajo var han inte på topp, men det senaste jobbet jag körde gick efter 1.22 och det är snabbt i min sand. Det är det bästa jobbet han gått på väldigt länge, jag är supernöjd med honom. Kunde han vara fyra i Prix d'Amérique utan att vara helt förberedd så...ja, det blir kul det här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.