Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppskusk vann

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Travkusken Gabriele Gelormini, som deltog i Elitloppet i söndags, vann ett grupp III-lopp på Vincennes under tisdagskvällen. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Under tisdagskvällen avgjordes grupp III-loppet Prix Caecilia (€80.000) för fyraåriga hästar på Vincennes. Där slog Gabriele Gelormini, som körde Voltigeur de Myrt i Elitloppet i söndags, till med Balva Montaval.

Publicerad:

Balva Montaval (e. Magnificent Rodney – Primavera de Lou) vandrade i tredjespår fram till ledning efter 700 meter. Efter ytterligare 500 meter släppte man förbi sig Beguin Meslois och fick fram till upploppet springa i rygg på ledaren. I utgången av sista sväng hade Balva Montaval fritt och det fyraåriga stoet avgjorde säkert in mot mål och vann med en längd.
Tvåa slutade Bourbon Somolli (e. Sam Bourbon), körd av Pierre Belloche, som tog ledningen, men som sedan fick en löpning i tredje inner, bakom vinnaren. Han knep andrapriset med knapp marginal före favoriten Bel Avis (e. Ganymede) och Jean Michel Bazire efter en resa i tredje ytter.
Balva Montaval, som tränas av Fabrice Lercier, vann på 1.14,1/2.700 meter. Förstapriset var 36.000 euro och totalt har det fyraåriga stoet nu tjänat 166.150 euro.
Balva Montaval vann sitt debutlopp som tvååring, men gjorde sedan ytterligare fyra starter det året utan att segra. Som fyraåring tog hon tre segrar på 16 starter, alla vinsterna togs på Vincennes och en av dessa var i grupp III-loppet Prix Emile Wendling som kördes den 6 september. Idag gjorde Balva Montaval sin femte start för året och tog sin första seger.
Det var femte gången som Gabrele Gelormini körde Balva Montaval och tidigare hade man som bäst slutat fyra.
Global Midnight femma
I montéloppet Prix Perseus (80.000) provade svenskägda Global Midnight lyckan tillsammans med Jonathan Carre i sadeln. Efter en resa i fjärde inner fick man nöja sig med en femteplats på 1.13,9/2.700 meter. Loppet vanns av Surlando de Viette (e. Quadrophenio) och Florian Prioul. Förstapriset var 36.000 euro och totalt har den nioårige valacken tjänat 355.730 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.