Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppstvåan vilar hela 2016

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Panne de Moteur. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Panne de Moteur har varit långtidsskadad och hans tävlingsuppehåll blir nu ännu längre.

Publicerad:

På Travkompaniet.se meddelas att sjuåringen inte bara tar tävlingsledigt året ut utan också hela 2016. Menhammarhästen kommer varken träna eller tävla utan istället inrikta sig helt åt avelsarbete. Först efter avelssäsongen kommer tas beslut om hästen ska fortsätta tävlingskarriären eller inte.
Panne de Moteur skadade ett ligament när han var tvåa i Elitloppet förra året och den har han dragits med sedan dess. Hästen har varit på återbesök hos veterinären där man konstaterade att skadan ännu inte är helt läkt. Det betyder att han inte kommer att kunna dra igång den viktiga vinterträningen för att kunna vara redo för tävlingsbanan till våren.
”Panne de Moteur är en helt fantastisk häst som är den mest kompletta jag har tränat. Tyvärr har han haft problem med en skada som gjort att han i år inte löpte upp till sin normala höga kapacitet. Men om skadan får läka ut helt, ja då tror jag att han har mycket goda chanser att komma tillbaka till tävlingsbanan, han är långt ifrån slut och har mycket kvar att ge om han håller i benen”, sade Stefan Hultman om hästen innan han drabbades av en hjärtinfarkt och blev sjukskriven.
Panne de Moteur har gjort 42 starter, vunnit 19 av dessa och sprungit in totalt 8.707.500 kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.