Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitsto till avel

Foto: MARIA HOLMÉN
Stylish Hanover, här med Björn Goop i sulkyn. Foto: MARIA HOLMÉN

Stylish Hanover är inte som förr och Lars Friberg har tagit beslutet att hans miljonärska får gå till avel.

Publicerad:

Det sjuåriga stoet, som höll till i svenska stoeliten, stannar på 42 starter och 1.079.100 kronor insprunget. Bland hennes tolv segrar sticker segern i Lady Godivas lopp den 26 april 2014 ut lite extra.
– Det började med att hon fick en tagg i karpalleden i vänster framben. Den där taggen har stuckit till på böjsenan när hon har sprungit och det har gjort att hon fått en annan aktion och ett litet tveksamt nickande med huvudet. Hon är säkert helt fräsch just nu, men det känns inte bra att starta henne när hon rör sig så här. Hästen har inte rört sig hundraprocentigt i 1.18-jobb hemma. Hur ska det då gå när hon ska ner på tempon runt 1.11? Jag känner mig ganska tillfreds med beslutet, säger Lars Friberg.  
Yankee Glide-dottern är nu såld till Global Farms för fortsatt avelsarbete.
– De har första tjing på första avkomman, men ingen partner är bestämd. Om jag hade fått bestämma hade jag tagit henne till Donato Hanover, säger Örebrotränaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.