Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Emmett Brown mister en kula

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Emmett Brown har haft problem med en testikel. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Emmett Brown tillhörde de bättre i treåringskullen förra året utan att få full utdelning i något storlopp. I årsdebuten förra veckan blev det galopp och nu tror man sig ha hittat orsaken till att han galopperat emellanåt.

Publicerad:

Emmett Brown vann ett uttagningslopp till Breeders Crown förra året. I finalen kom han tillbaka stark som fyra efter startgalopp och visade sin höga kapacitet. Dock galopperade han till synes lite omotiverat i några av starterna. Hästens tränare, Stig H Johansson, berättar på stallkenny.se att det det konstaterats att Emmett Brown har en testikel som inte ramlat ner som den ska och istället sitter i ljumsken.
– Vi har hela tiden trott att den suttit i bukhålan och inte misstänkt att den skulle förorsaka några problem. Häromdagen letade veterinärerna efter den och hittade den till slut i ljumsken. När den sitter där så är det är inte så konstigt att han försvarar sig med galopp när det gör ont. Det är ett relativt enkelt ingrepp att ta bort kulan och han kommer få behålla sin hingststatus. Om allt går som vi hoppas och tror så kommer Emmett Brown vara tillbaka på tävlingsbanan om cirka två månader igen, säger Stig H Johansson till stallkenny.se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.