Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En av dem som ska räknas"

Foto: HANOLD/ALN
Carl Johan Jepson ser på förhand ut att få en trevlig lunch i Åmål. Foto: HANOLD/ALN

Carl Johan Jepson är en ofta anlitad catchdriver som sitter upp bakom fyra intressanta hästar inom dagens V4-omgång. 

Publicerad:

Värmlandsbanan Åmål arrangerar måndagens V4-omgång där Carl Johan Jepson är betrodd i flera av loppen. Han inleder redan i den första avdelningen med Folke Petterssons Mias Komet som dragit spår två bakom bilen.
– Han gick två jättefina lopp för mig i somras och vann även senast. Formen är fin och läget är bra och jag tycker att han är en av de som ska räknas i loppet och han är också den av mina uppsittningar som jag har mest förhoppningar på i omgången, säger Carl Johan Jepson.

I V4-2 sitter han upp bakom den fyraårige valacken Sir M.M. för första gången.
– Det är en häst jag aldrig kört innan. Läget är som det är, men hästen är bra och går bra på speed. Vi hoppas på överpace och jag tycker att han ska tillhöra outsiderskalan.

Carl Johan Jepson fortsätter sedan med Ritzo (V4-3) som i skrivande stund är andrahandsfavorit bakom Caddie Icon.
– Han var jättebra näst senast i Örebro och vi hade lite förhoppningar på honom i Vaggeryd senast, men han var inte riktigt lika vass då. Det blev lite ryckigt kört den gången och jag ska försöka lägga upp det annorlunda den här gången och låta honom spara speeden längre. Det är klart att jag har stor respekt för Caddie Icon, men skulle den av någon anledning komma bort tycker jag att min ska räknas.

I V4-avslutningen är det Lucas Laday som får Jepson i vagnen.
– Även han har fin form och blir hela tiden bättre och bättre. Insatsen i bakvarv senast var toppfin, men jag tycker att han gjort det bra även före det. Magnus Jakobssons häst är riktigt bra och jag tror nog att den måste komma bort på något sätt för att vi ska kunna vara med.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.