Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En av två klara i Dalarna

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Xanthis One och Kajsa Frick tävlar för Dalarna i Rikstravet. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Kajsa Frick och Jörgen Westholm ska försvara Dalarnas färger i Rikstravet 2015. Nu har Frick gjort sitt hästval, medan Westholm fortfarande är på jakt.

Publicerad:

Rättviktränaren Kajsa Frick föll för fyraårige Xanthis One (e. Conny Nobell), som kommer från pappa Leif Witasps stall. Hästen har hittills gjort sex starter, vilket gett två vinster, lika många andrapris och 64.100 kronor på kontot.

- Äntligen blev det klart med hästen, det har strulat mycket med papperen. Jag fattade tycke för hästen direkt och är väldigt glad att jag fick chansen att köpa honom. Jag har varit med och kört in honom och vet vad det är för kapacitet i hästen, säger Kajsa Frick till dalatravet.se.

Xanthis One har inte startat sedan i januari och Rättviktränaren tror hästen kommer att vara gynnad av att tävla i sommar.

- På det han har visat i de starter han har gjort så är det häst som kommer att duga långt. Min förhoppning är att hästen ska kunna samla ihop tillräckligt med poäng för att kunna starta på V75 under sommaren så får vi se hur långt han duger. Det är en genomtrevlig häst som är kanon att ha att göra med. Han gör alltid det man begär av honom och det tycker jag att han visat även i lopp. Han har varit bäst när han har kunnat köras barfota fram så jag tror att hästen kommer att tävla bra under sommarhalvåret, fortsätter Frick.

Tävlingen börjar den 1 april.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.