Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En befogad favorit"

Foto: Mia Törnberg
Henrik Hoffman luftar stora delar av stallet idag. Foto: Mia Törnberg

Henrik Hoffman har många hästar till start under lunchen. Tre av dem startar i V4-4 och hemmatränaren har följande att säga om segerchanserna.

Publicerad:

Mistelns Zudersand (V4-4) får smyga med och jag har inga större förhoppningar på henne idag. 

 

Irina K. (V4-4) tycker jag är en motiverad favorit. Hon har varit ruskigt bra på sistone och det blir optimal balans idag igen. Trots dåligt utgångsläge tror jag på bra chans att vinna loppet. Hästen inte beroende av att komma till ledningen och jag ser helst att hon får ett bra rygglopp, men jag överlåter det taktiska till Claes. 

 

Simb Zyper (V4-4) galopperade i volstart senast. Det är en klar fördel med autostart och hästen har perfekt smygläge. Jag har inga stora segerförhoppningar på honom, utan hoppas på bra pengar i första hand. 

 

Caddie No More (lopp 5) har fått perfekt läge då hon är ganska travsäker, så han får försöka hålla ledningen. Min andra häst är en klart hetare segerchans och skulle hon vara två bakom honom vore jag nöjd. 

 

Young Billion (lopp 5) har jag stora förväntningar på framöver. Jag tror att jag har en jättefin treåring till nästa år och det blir vinterträningen efter den har starten. Helt klart tror jag att han kan gå runt dem idag.

 

Mistelns Napoleon (lopp 6) är en jättebra och kapabel häst som är klart bäst i ledningen. Det är fina förutsättningar och kommer han till spets och är som han ska är han hästen att slå. Han är hetast i min duo.

 

Simb Tropeo (lopp 6) är en högkapabel häst i toppform. Det jag är lite rolig för autostart eftersom han hetsat upp sig bakom startbilen förut. Håller han sig lugn har han fart för och form och för och segerstrida. Även om min andra häst är tidigare kan man se honom som en rysare. 

 

Ari J.R. (lopp 7) är en fin häst, men han har inte varit mogen tidigare. Jag vill se att han fungerar innan jag har för stora förhoppningar på honom. Får han en peng vore det bra här. Jag tror att han kan få ett vettigt lopp utan att vara något spetsbud.

 

Dagdrömmaren (lopp 9) var fantastiskt fint senast då han äntligen fick ”sitt lopp”. Voltstart är inte bra eftersom han är hetsig, men springspår bör vara det bästa tänkbara för honom sett till chansen att gå felfritt. Med få hästar på start blir det ett offensivt upplägg om han går iväg och det borde vara vettig segerchans då.

 

Youngblood (lopp 9) är allt jättebra med. Efter strykning har han bättre plats i volten vilket är positivt. Han är inte lika tuff som min andra häst, så han får smyga med. Det kanske kan vara en rolig rysare eftersom han känns så pass fin för dagen. Inga ändringar, avslutar Henrik Hoffman. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.