Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En drömgräns"

Bergsåkers Rikard N Skoglund har haft ett fantastiskt 2018. När han skar mållinjen som etta med Västerbofeelsofine i Östersund under måndagen stod det klart att Skoglund som kusk kört in över tio miljoner kronor i år.

Publicerad:

Över tusen körda lopp och åttasiffrigt inkört bara under 2018. Under måndagskvällen passerade Rikard N Skoglund tio miljoner inkört som kusk bara i år. Det stod klart sedan han lotsat Västerbofeelsofine till seger i Östersund.
– Det är klart att det är en milstolpe. Kul att nå just tio miljoner som är lite av en drömgräns. Det trodde jag inte när året började att det skulle bli redan i år, men det är kul att ha gjort det, säger Rikard N Skoglund.

Rikard N Skoglund har fått chansen i många stora lopp under 2018. Bland annat fick han köra Global Wise Guy åt Timo Nurmos i Kriteriet.
– Det har gått väldigt bra. Jag har fått mycket nya kunder och fått köra väldigt mycket lopp. Det har varit mitt riktiga genombrott och jag har fått köra mer och mer söderut.

Höjdpunkterna?
– Alla stora lopp man fått delta i. Att ha fått köra Kriteriet och att jag fick vinna med On Track Piraten på V75. Weekend Fun började året bra och jag vann även Diamantstoetfinalen med Under The Counter under Kriteriehelgen.

Vad tänker du om framtiden?
– Jag hoppas att det ska hålla i sig. Det gäller att fortsätta leverera. Nu har jag fått bra kunder och jag försöker hela tiden göra så gott jag kan och köra så bra jag kan. Det är kanske ett tråkigt svar, men jag siktar på att försöka slå mina siffror för varje år och hela tiden bli bättre.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.