Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En fantastisk inramning"

Foto: Kanal 75
Christoffer Eriksson var nöjd med Treasure Kronos insats i Prix d'Amérique. Foto: Kanal 75

Christoffer Eriksson körde sitt livs första Prix d'Amérique när han satt upp bakom Treasure Kronos i söndags. Med drygt ett dygns distans till loppet berättar han för Travronden om upplevelsen.

Publicerad:

Christoffer Eriksson och Treasure Kronos överraskade många när de skrällvann Critérium Continental på juldagen och blev klara för Prix d'Amérique. Under söndagen var det examensdag för ekipaget när de gick ut i det franska storloppet på Vincennes.
– Det var en fantastisk inramning med allt runt omkring loppet. Det är svårt att förklara vad man kände och vad man hade för förväntningar och jag tror att det kommer ta veckor för mig att få det att sjunka in, säger Christoffer Eriksson.

Jägersrokusken gav Jerry Riordans häst ett lopp på innerspår. När luckan väl kom in på upploppet avslutade hon bra, men hann inte fram till några pengar.
– Hon gick ettriktigt bra lopp, men vi hamnade lite väl långt bak och hade sedan ingen riktig flax med positionerna. När väl luckan kom tycker jag att hon avslutade bra och hon gick över mål på ett väldigt bra sätt. Man ska tänka på att det här var första gången hon mötte äldre hästar och hon bör gå framåt.

Det femåriga ser ut att bli kvar i Frankrike ett tag framöver. Är allt väl med hästen kommer hon att gå ut i ett femåringslopp på Vincennes om en dryg vecka.

Det är många som pratar om svårigheterna i startögonblicket i Prix d'Amérique, hur upplevde du det?
– Det var trångt och det var många som körde med väldigt små marginaler. För oss som inte är vana med startsystemet blir det väldigt annorlunda. Precis som det är för utländska kuskar som kommer och tävlar i Sverige. Men starten är väldigt avgörande i Prix d'Amérique och det var synd att det andra startförsöket inte gick iväg för då hade vi fått en väldigt bra start.

Vad tar du med dig fån Pd'A-äventyret?
- Det är få svenska kuskar som får vara med om det och man får helt enkelt passa på att njuta av att man fått vara det. Sedan hoppas jag så klart på att få vara med i loppet igen i framtiden.

Till sist, vad säger du om Bold Eagle?
– Han är en fantastisk häst, det är bara att se på insatserna han gör. Han är helt enkelt en häst utöver det vanliga. Sedan vill jag också ge beröm till Belina Josselyn som jag tycker är riktigt bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.