Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Än en gång Untersteiner i storlopp

Johan Untersteiners 2017 har varit kantrat med storloppsegrar, däribland Svenskt Travderby 2017.
Under söndagen tog han hem Danskt Travkriterium, en seger att lägga till i samlingen av segrar.

Publicerad:

Tillsammans med Cuba Libre Ice (e. Great Challenger) åkte Johan Untersteiner ut i Danskt Kriterium 2017 som storfavorit. Efter att ha vunnit försöket på 1.13,0a/2000 meter, var duon dem att slå i loppet, men tufft blev det sedan värste konkurrenten Confidence hittat till ledningen. Cuba Libre Ice placerade Johan Untersteiner i tredje utvändigt efterhand och attacken väntade man med till sista bortre långsidan. In mot upploppet kom det att bli en ren och skär tvåhästarsduell, där Confidence och Ken Ecce länge såg ut att ha kontroll på det hela. Sista biten närmare sig Cuba Libre Ice kraftfullt och avgjorde kort före mål.
– 200 kvar var jag långt ifrån säker att vi skulle vinna. Min häst hade lite bekymmer med travet i dag, så jag fick passa på honom. 100 kvar däremot, då såg jag att Confidence tröttnade samtidigt som min gick starkt, sade Untersteiner.

Cuba Libre Ice köpte Johan Untersteiner på danska Derbyauktionen 2015 för 40.000 kronor.
– Jag fastnade för hästens utstrålning, sedan stod han helt rätt på sina fyra ben. Han blev väldigt billig, berättar Halmstadsonen om hästen, vars mormor Tamburina lämnat Colombian Necktie, som han hade stora framgångar med under karriären.
Segertiden skrevs till 1.14,3a/2500 meter.
– Det var helt klart till vår fördel att det var längre distans i dag jämfört med försöket. Jag är inte alls säker på att vi vunnit annars. Jag förstod tidigt att det här var en häst med bra styrka och visst fanns tron om att jag hade en av de bästa hästarna i den danska kullen. Jag är jättenöjd, att vinna ett Kriterium är stort, man har bara chansen att vinna det en gång i alla länder, så det är en stor bedrift, fortsatte Untersteiner.
Triumfen var hästens fjärde i nionde starten. 300.000 danska kronor var vinsten värd. Äger Cuba Libre Ice gör Stall Rom & Cola, en fyndig pseudonym med tanke på hästens namn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.