Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En häst jag har höga förväntingar på"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Marcus Lindgren har två hästar till start på Kalmartravet idag. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Marcus Lindgren har två hästar med sig till Kalmartravet idag där den ena, Dark Witch Sisu, är hårt betrodd i V4-1.

Publicerad:

Dark Witch Sisu har gjort två starter i Marcus Lindgrens regi. Det blev en fjärdeplats första gången, sedan dröjde det nästan två månader till nästa start som var på Mantorptravet för drygt två veckor sedan.
– Dark Witch Sisu hade halsinfektion i första starten hos mig då hon var fyra. Det tog sedan tid att få tillräckligt med ork i henne så hon gjorde det helt okej från dödens senast då hon bara fick stryk av en häst som var ganska bra. Konditionsmässigt borde hon ha gått framåt till denna start, säger Marcus Lindgren.
Han är själv på väg till Kalmar så han har inte sett hur banunderlaget eller hur vädret är ännu.
– Det har tydligen regnat mycket i Kalmar under morgonen. Skulle det bli blöt och krävande bana så är det en nackdel eftersom hon är grov i aktionen. Jag tror hon kan räcka långt annars, men om hon är favorit är det ingen häst jag skulle spika idag, säger Marcus Lindgren.
Det är Kim Eriksson som ska köra Dark Witch Sisu medan Marcus själv sitter upp bakom Gibson Boko, en häst han har höga tankar om.
– Gibson Boko är en bra häst som jag har höga förväntingar på under året och dagens lopp är ett led i matchningen. Han har haft mycket krångel och fick starta igång i slutet av förra året. Han gjorde två bra lopp utan att vara vässad inför dessa. Efter det har han fått träna på utan att ha gått några banjobb inför detta. Hästen känns fin och jag tror att han ska kunna gå långt under året. Det blir inga utrustningsändringar på någon av mina två hästar, säger Marcus Lindgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.