Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En kanonhäst"

Foto: HANOLD/ALN
Marcus Lindgren och British Steel. Foto: HANOLD/ALN

Den lovande norske lärlingen Erlend Rennesvik får chansen bakom två hästar på Solvalla.
Arbetsgivaren låter nöjd med hästarna och verkar mest orolig för banan.

Publicerad:

British Steel (V86-6) och Pokemon Ås (V86-8) är andra- respektive tredjehandsfavoriter på Solvalla. Marcus Lindgren tränar båda och säger så här om kvällens uppgifter.
– British Steel tycker jag är en kanonhäst. Han var bra som fyraåring och var bland annat tvåa i ett grupp I-lopp. Han inledde strålande som femåring och var tvåa två gånger bakom topphästar, men sedan krånglade hans framfötter. Det tog tid att få ordning på, men nu har han kunnat starta kontinuerligt och då kommer framgångarna. Hästen är behandlat efter senast och inte maximalt tränad. Han är inkvalad till V75-finalen nästa vecka och behöver ett lopp i kroppen. Kusken får köra till slut och det blir inga ändringar, säger han.
– Pokemon Ås tyckte Erlend var lite för vass senast med öppet huvudlag och det gick för fort över 2 640 meter. Han blev lite trött och det är inget att säga om. Formen är i antågande och nu blir det blinkers igen. Hästen håller sig lugnare från bakspår och med rätt resa har han visat att han duger gott i klassen. Jag är mest bekymrad över banan, skulle det blir dålig bana som förra veckan vore det en nackdel, säger Marcus Lindgren.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.