Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En ny Persson-dubbel?

Foto: HANOLD/ALN
Fredrik Persson har Kosmopolit Du Gull och Different In till start på V75. Foto: HANOLD/ALN

Fredrik Persson visade upp ett stall i högform på Kalmar igår. Blir det en repris för Perssons duo på Jägersro i eftermiddag? – Jag hoppas att hon ska leda loppet länge, säger tränaren. 

Publicerad:

Det blev dubbelseger på hemmaplan under gårdagen för Kalmartränaren Fredrik Persson. Nu är tränaren på väg med tre hästar till Jägersro varav två startar på V75. 
– Hästarna känns jättefina för dagen, säger Persson. 
I den första avdelningen plockar han av skorna på Kosmopolit Du Gull som startar från 20 meters tillägg. 
– Det är en rätt fin häst som jag tror har mer utveckling i sig. I dag startar han från bakspår på tillägg och möter några som kanske är för bra så jag kan väl hoppas på en tredje- fjärdeplats kanske, säger Persson som själv kommer att sitta i sulkyn. 
I V75-2 överlåter han tömmarna till Oskar J Andersson som ska försöka forcera Different In till spets från spår tre i lärlingsloppet. Här är tongångarna positiva.
– Det är en häst som har varit väldigt ojämn och förhoppningen är att hon ska bli lite jämnare. Nu handlar det om täta starter och träningen har varit fokuserad på att hitta nya krafter bara. Spåret är bra och jag tror att hon kan ta ledningen och sedan hoppas jag att hon stannar där länge. 
Du har även Monark Newmen till start på V4-spelet, vad tror du där?
– Det har varit bra i veckan och jag tror att han kommer göra ett bra lopp i dag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.