Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En riktig önskehäst"

Foto: JEANNIE KARLSSON
Resolve och Åke Svanstedt. Foto: JEANNIE KARLSSON

Åke Svanstedt är tillbaka i Sverige och i helgen gör han comeback på Solvalla.
Med en häst som påminner om gamle Elitloppsvinnaren Gidde Palema.

Publicerad:

Gidde vann ju Elitloppet 2004 och i år startar Svanstedt Resolve, som tränaren själv beskriver som en snarlik sort för Aftonbladet.
”Resolve är himla lik Gidde palema, både i sättet och i loppen. Han är lika stark, tål att göra jobbet själv och kan gå flera speeder i loppen. Resolve har alla egenskaper som en topphäst ska ha. En riktig önskehäst."
Åke Svanstedt har ju haft en hel del topphästar genom åren. Zoogin, Sebastian K., nämnde Gidde och Torvald Palema bland annat.
"Resolve är i klass med dem", säger han till Aftonbladet.
Åke Svanstedt har vunnit Elitloppet 2004 och 2009 och det låter inte helt omöjligt att det kan bli en tredje triumf på söndag.
”Hästen är riktigt bra och kommer i absolut toppform. Jag tror att han tar sig till final sedan vet man mer vad man efter försöket vad man kan ha för taktik i finalen. Jag tror att vinnaren av Elitloppet måste gå 1.09. Om det blir full körning kryper nog tiden under 1.09. Vi får se om Resolve klarar det, men omöjligt är det inte", säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.