Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En skräll på spåren?

Foto: HANOLD/ALN
Claes Svensson kör Tracks på hemmabanan Vaggeryd. Foto: HANOLD/ALN

Mantorpsamatören Stefan Dahl gästar Vaggeryd med sin Tracks som har ett perfekt utgångsläge i V4-3.

Publicerad:

Med tre raka montéstarter i ryggen kommer Tracks till start i V4-3. Idag får dock sadeln stå tillbaka mot sulkyn som åker på igen, kan femåringen tända till av den nygamla disciplinen? Vi kollade läget med hästens tränare Stefan Dahl. 
- Han har gjort det bra på sistone i monté, speciellt näst senast när han trots dödens var på väg att vinna ändå. Senast gick han också bra och hästen känns faktiskt lite bättre efter de här loppen. Hans dilemma är att han är väldigt ospeedig av sig så det vore klart fördelaktigt om loppet kördes i jämnt hårt tempo. Han kan öppna bra och borde kunna få en bra position. 

 

Blir det några ändringar till dagens start?
- Senast gick han med norskt huvudlag för första gången och det svarade han bra på när det rycktes 50 meter kvar. Speciellt efter mål tog han i ordentligt och ryttaren fick rida upp mot staktet för att få stopp på honom. Claes får bestämma om vi ska köra med det idag också, i sådana fall blir det första gången han har det med vagn bakom sig. I övrigt kör vi barfota runt om vilket är ett plus. Det är bra hästar med i loppet och jag hoppas främst på en topp fyra-placering idag, på sin höjd kan han vara en jätteskräll, avslutar Stefan Dahl.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.