Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En tävlingsdag kan få positiva effekter"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Tingsrydtravet. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Efter konkursen i våras kan det faktiskt bli möjligt med springande, tävlande travhästar i Tingsryd igen.

Publicerad:

Svensk Travsport, den nya hästföreningen och kommunen i Tingsryd samt grannbanorna i regionen är överens om hur en framtida plan för travbanan i Tingsryd kan se ut.
”Vi hade i början av december ett möte med berörda parter om hur planen ser ut för framtiden. Visionsmässigt så blev det även en konkret diskussion om nästa år. Samtliga tycker att det är viktigt att det händer någonting på Tingsryd redan 2016. Till exempel skulle en bra genomförd tävlingsdag kunna få väldigt positiva effekter”, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande och fortsätter:
”Vår förhoppning är därför att kunna ge Tingsryd tillstånd att arrangera en tävlingsdag 25 juli 2016, på eftermiddagen i samband med marknadsdagarna då det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Just den dagen påverkas heller inga grannbanor negativt. Eftersom den nya föreningen såklart inte har fått något toto-tillstånd kommer Kalmartravet att stå för speltillståndet och kostnaden för tävlingsdagen inryms i befintliga medel. Tanken är att Tingsryd även ska få ta över en breddag från Jägersro eller Kalmar för att i god tid trimma bort ringrosten inom tävlingsorganisationen. ATGs styrelse behöver formellt fatta beslutet, men inriktningen känns mycket bra.”
Tingsryds kommun äger numera travanläggningen och hyr ut den till en nystartad hästförening. Travsport ska, liksom tidigare, utgöra grunden för verksamheten, menar kommunen, men pekar samtidigt på att arenan ska utnyttjas av andra hästar också. På innerplan finns bland annat banor för hästhoppning, dressyr och ponnytrav.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.