Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En walk in the park"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Peter Ingves körde Maestro Crowe till seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Som bror till Cash Crowe har han en hel del att brås på. Men Maestro Crowe har börjat bra – och på måndagen kom valackens femte seger i den femte starten.

Publicerad:

Peter Ingves tog en lugn start med Petri Puros Maestro Crowe (e. Love You), men när tempot bedarrade körde Ingves till och det bar hela vägen till tät. Sedan hade den fyraårige brodern till Cash Crowe inga som helst problem att gå undan till en överlägsen seger på 1.15,3a/2140 meter.
– Han blir garanterat en topphäst om han får vara frisk. Det finns en bra motor i hästen. Petri har fått fram en talang igen. Han kändes mycket mer alert nu mot tidigare och var inte rädd för startbilen på samma sätt. Han har varit rädd för allt möjligt innan, men nu skötte han sig bra och det var inte slutsålt i mål. Jag bad honom om att han skulle skärpa till sig någon gång för man litar inte hundra procent på honom än. Över upploppet var det en walk in the park, sade Peter Ingves.

Maestro Crowe tränas inte bara av Petri Puro. Petri Puro är även hästens uppfödare och ägare. Valacken är fortsatt obesegrad efter fem starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.