Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engbloms talanger visade upp sig på hemmaplan

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Det blev banrekord och hemmajubel i årets första tvååringslopp.

Publicerad:

Axevallatränaren hade både Tourzo (e Zola Boko) och Finally Tour (e. Maharajah) till start i tvååringspremiären på hemmaplan. Den sistnämnde fick luckan invändigt om en tapper Zoey Kronos och Adrian Kolgjini på upploppet och kunde avgöra säkert på nytt banrekord för tvååriga ston under rådande förutsättningar, 1.16,5/1.640 meter. Längre ut i banan spurtade stallkamraten Tourzo in som trea tillsammans med Örjan Kihlström.
– Det var en riktig höjdare. Vi har laddat för det här sedan i november och de gjorde det vi hade hoppats på, säger Raoul Engblom till Travronden.
Båda hästarna kördes i färger som tidigare synts bakom en viss Copenhagen Cup-vinnare.
– Det är samma ägare som hade Mr Picolit, AB Tourettes. Vi skötte ju om den hästen åt Åke Svanstedt.
Är vinnaren den bättre av dina två i loppet?
– Hon som vann är lite mer komplicerad i lopp och träning, men hon är också snabbare. Den som var trea är en lite enklare häst. Det är alltid svårt att veta var de står så här tidigt.
Hur är stämningen på Axevalla?
– Det är skitkul! Mycket folk och bra väder, det här är toppen.
Du har även Zoccer City till start i lopp 8 på söndag. Ny seger?
– Jag hoppar det. Hon kommer ju att köras från bakspår nu och jag tror det passar bra. Hon gillade inte resan till Bergsåker senast, men nu är det hemmaplan och hon har tränat bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.