Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel seger för Activated

Foto: Tommy Andersson/ALN
Björn Goop tog en övertygande seger med Fredrik Wallins Activated. Foto: Tommy Andersson/ALN

Fredrik Wallin har fått fram en intressant tvååring i stoet Activated. För Björn Goop spårade hon runt om i ASVT Trottex Auktionslopp och plockade hem 220.000 kronor.

Publicerad:

Under onsdagskvällen kördes två ASVT Trottex Auktionslopp på Solvalla. Fredrik Wallin visade upp sin Activated (e. Jocose) i bästa författning. Med Björn Goop i sulkyn kördes det tvååriga stoet till ledningen in i första sväng och efter att ha fått varva på 1.18,0 ordnade Activated andra raka segern när hon kom i mål på 1.15,7a/1640 meter. 
– Hon var jättefin och var väl förberedd. Vi körde inte för max utan gick på säkerhet i inledningsvis. Hon öppnade bra utan att jag körde på henne. Man känner att det driver bra för hästen, det kändes bra i sista sväng och det var bara för mig att hoppa upp, defilera och köra loppet. Det var som sagt bra förberett, sade Björn Goop.

Förstapriset denna kväll uppgick till 220.000 kronor. Activated har vunnit två av tre lopp hittills i karriären och har nu sprungit in 240.000 kronor totalt. Activated vann närmast för Fruska Am och Echelon.

En enkel seger blev det också för Mattias Djuse med egentränade Racing Brodda (e. Prodigious). Knappa varvet kvar till mål körde ekipaget fram till dödens och väl där kopplade man enkelt grepp om händelserna in i sista sväng och gick undan till en enkel seger på 1.14,9a/1640 meter. Precis som i det första loppet var förstapriset 220.000 kronor. Racing Brodda tog karriärens första seger och har sprungit in 230.000 kronor totalt. Racing Brodda vann närmast före Buzzer Beater och Rothschild.
– Skulle hon bara fungera kände jag att jag skulle ha häst som skulle göra det bra. Jag var lite fundersam efter att hon galopperat två gånger i bilprovstarterna, men vi tog det lugnt i loppet och det kändes bra hela vägen, sade Mattias Djuse.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.