Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för B.B.S.Sugarlight

Foto: MIA TÖRNBERG
B.B.S.Sugarlight har hittat toppformen lagom till Olympiatravet. Foto: MIA TÖRNBERG

Regerande Olympiamästaren B.B.S.Sugarlight imponerade från ledningen när han för Peter Untersteiner vann försöksloppet (V75-6) på Axevalla.

Publicerad:

Det kostade 1.08,8 första 500 innan B.B.S.Sugarlight kunde överta ledningen från Arazi Boko. Sedan fick Peter Untersteiner strypa till 1.11,9 första varvet och hade sedan inget motstånd till slut.
– Jag ser bra ut när jag kör den här hästen. Tänk vilken undantagshäst han är. När det var 800 kvar sög han bara i grejorna och det är fantastiskt hur länge han kan hålla så här hög fart, kommenterade Peter.
Tränaren Fredrik Solberg var inte mindre nöjd:
– Jag tycker att hästen har utvecklats ännu mera under vintern och ser bättre ut än förra året. Vi har siktat på att hitta rätta formen till just Olympiatravet och nu är vi verkligen nära den. Det blir perfekt med tre veckor till finalen av Olympiatravet.
Segertiden stannade vid 1.10,8a/2.140 meter och förstapriset var 150.000 kronor. Sauveur spurtade starkt som tvåa från fjärde par utvändigt och bra var även Papagayo E. från dödens som trea. Ulf Ohlsson tyckte dock inte att hästen kändes som allra bäst för dagen, då han bröt lite i kurvorna.

I silverdivisionen (V75-3) avgjordes mycket i starten. Björn Goop vann spetskampen bakom Next To None Sib och fick sedan bestämma ett varv. Det blev sedan väldigt enkelt till slut.
– Next To None Sib lade in sin överspeed efter 20-30 meter och då kunde vi ta ledningen. Hästen har en stor fördel att ha sin väldiga startsnabbhet, kommenterade Björn.

Robert Berghs Picasso Sama var aldrig nära ledningen och galopperade tidigt bort sina chanser i bronsförsöket (V75-7). Valeur kom till spets, men det kostade en hel del över lång distans. Istället var det formtoppade Bartender In som svarade för en riktig ”Svanstedt-svepning” för Johan Untersteiner från tredje par utvändigt.
– Det var bara att hänga sig kvar och jag kände mig aldrig orolig någon gång, sade Johan Untersteiner.

Hans G Eriksson tog många segrar med storstjärnan Jet Ribb på 80-talet. Nu tog han första V75-vinsten på väldigt länge med fine femårige Topgear (V75-4). Detta efter att ha fått en perfekt resa i vinnarhålet och sedan lucka i god tid före mål.
– Jag ångrade för en stund att jag inte gled ut i dödens, men nu löste det sig väldigt bra ändå. Det var verkligen inte i går jag vann på rikstoton senast, kommenterade Hans.

I försöksloppet till Diamantstoet (V75-5) var Robert Berghs nyförvärv Angel Rain moralisk vinnare efter tidigt avancemang fram utvändigt om ledande M.T.Klara. Berghs tjej kopplade segergreppet, men kunde inte freda sig sista biten mot vasst avslutande skrällen Dark Chocolate. Den sistnämnda fick en tuff resa fram i dödens, men blev avlöst och kunde sedan hitta luckan i utgången av sista kurvan.
– Det kostade ändå inte så mycket att komma fram till dödens och hästen hade bra hjärta och lungor, kommenterade körande Johnny Takter.
Tränaren Pär Hedberg lyfte fram forne proffstränaren Bosse Näslund som mannen bakom framgången.

I lärlingsloppet (V75-2) blev det också en skräll genom Tomas Malmqvist-tränade Tumble Dryer. Det var Mads H Nielsen som körde ett perfekt smyglopp i tredje par invändigt och sedan ut i andraspår 500 kvar. Luckan kom sedan som på beställning.
– Visst var det kanske lite överraskande, men han hade visat toppform, sade Mads.

I V75-inledningen vann hemmahästen Top Yllit trots dödens sista 1.200. Den Mats Kjellén-tränade femåringen visade verkligen härlig styrka.
– Det kändes klart redan i slutsvängen. Hästen är verkligen fantastiskt, kommenterade körande Jens Laursen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.