Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Björn och Basic

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Basic segrade på Vincennes med sin tränare Björn Goop i vagnen. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Basic inledde Frankrikeäventyret med att bli tvåa senast. Under söndagen gick det bättre – Björn Goop körde sin häst framåt mitt i loppet och bevakade sedan händelserna över upploppet.

Publicerad:

Björn Goop tog det lugnt inledningsvis med sin egentränade Basic (e. Sam Bourbon). Ekipaget placerade sig mestadels som sista häst i tredjespår samtidigt som duon Betsy du Quenne och Seibella Park ryckte åt sig en ordentlig ledning mitt i loppet och de öppnade första 1850 meterna efter 1.12,4. Ett flertal längder före de övriga i fältet. Med 1000 meter kvar till mål sände Björn Goop framåt med Basic och det dröjde inte länge innan de var framme som trea och ikapp de två täthästarna.

I utgången av sista sväng hade Basic grepp om händelserna och även om Franck Nivard och This Is It avslutade vasst på innerspår kändes segern aldrig hotad.

Basic kom i mål på 1.14,0/2.850 meter och tjänade 25.200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.