Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Canadien d'Am

Foto: GERARD FORNI
Ny montéseger för Canadien d'Am. Foto: GERARD FORNI

Den femåriga hingsten Canadien d'Am fortsätter att leverera i monté. Under söndagen tog han en enkel seger i Grupp II-loppet Prix Paul Bastard (€120.000).

Publicerad:

Mathieu Mottier tog en lugn start med Franck Leblanc-tränade Canadien d'Am (e. Ready Cash) i Grupp II-loppet Prix Paul Bastard och var sist i fältet inledningsvis. Mottier sände fram sin häst först utvändigt om ledaren Clara du Pontseuil efter 1100 meter och första 1200 av loppet öppnades efter 1.16,2.

Efter det blev loppet relativt händelsefattigt även om tempot skärptes något. Första 1700 gick efter 1.15,1. I slutsvängen begärde Mathieu Mottier lite mer av sin häst som omgående kopplade grepp om händelserna och som sedan försvann under över upploppet till en enkel seger. Detta före en fint avslutande Celina Polka som blev tvåa för Alexandre Abrivard.

Canadien d'Am kom i mål på 1.14,3/2.700 meter och tjänade 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.