Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Draft Life och Raffin

Foto: Thomas Blomqvist
Eric Raffin bjuder på en segergest i Prix des Centaures. Foto: Thomas Blomqvist

Draft Life var bara bäst i Prix des Centaures på Vincennes och tog karriärens största triumf på 1.11,5/2200 meter, efter en perfekt ritt av Eric Raffin. 

Publicerad:

Louis Baudrons Draft Life (e. Ubriaco) slutade tvåa bakom Traders i Prix de Cornulier för två veckor sedan. Denna gång fanns det inga konkurrenter i samma kaliber och det femåriga stoet spelades till mycket stor favorit i Grupp I-loppet. Det skulle också bli en enkel väg till segern och förstapriset på 108.000 euro.

Efter ett par omstarter ströks Captain Sparrow och i den giltiga starten galopperade Daytona Jet och Catalogne bort sig direkt. Kvar återstod endast fem ekipage. Fyraåriga Elladora de Forgan stod ensam på start, 25 meter före övriga, men Franck Nivard i sadeln fick tidigt lämna över inititativet till Chablis d'Herfraie som var först framme av tilläggshästarna. 

Första 675 meterna gick via 1.10,4 innan tempot dämpades till 1.11,3 första 1075 meterna. Eric Raffin lade sig i rygg på ledaren med Draft Life och med 600 meter kvar kunde han ta sig ut när hästen utvändigt bröt ut.

Draft Life satte klorna i ledaren Chablis d'Herfraie som galopperade bort sig i rena förskräckelsen och resten blev odramatiskt. I smått överlägsen stil kunde Eric Raffin bjuda på en segergest sista biten samtidigt som Draft Life kom i mål på 1.11,5/2200 meter. Cyprien des Bordes spurtade piggt som ohotad tvåa och kom i mål på 1.12,0/2200 meter.  Dragon du Fresne slutade trea ytterligare en bit bakom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.