Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för favoriten

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Timo Nurmos fyraåring var starkast över tre varv.

Publicerad:

Det började sådär för Timo Nurmos, men när Marrakesh och Jorma Kontio hittade till ledningen i bronsdivisionen över stayerdistans kunde Nurmos fyraåring Marrakesh (e. Ready Cash)visa sin klass.
Han vann på kilometertiden 1.15,3a/3140 meter. Och han gjorde det hur enkelt som helst.
– Det är en jättefin häst och han vann mycket enkelt i dag med alla krafter kvar på upploppet. Det var kul att bara få åka med, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Riktigt lika enkelt blev det inte när Robert Bergh skulle försöka ta sig till ledningen från bakspår i klass II-försöket. Efter att ha fått svar från Janne Korpi och No Limit Royalty kunde Bergh tillslut överta ledningen från Melizza. Då var det ingen som kunde rå på en duktig Mellby Granat (e. Maharajah), som vann på 1.13,6a/2140 meter.
– Han blir mer och mer komplett och det finns mer speed i honom, sade Bergh i vinnarcirkeln.

Därefter blev det stenhår i mål i kallblodsloppen mellan Lukas Rauen och Don Viking (e. Järvsöviking), som båda startade från 40 meters tillägg. Målfotot visade fördel för den sistnämnde som kördes av Örjan Kilhström. Stefan Dellbro-tränade Don Viking vann på 1.24,1/2180 meter.
– Han var väldigt het i loppet faktiskt. Vi fick ryggar en bit, men han gjorde en del jobb själv också, sade Kihlström i vinnarcirkeln.

Erik Adielsson avslutade V75-omgången med att vinna från lednignen med Svante Båths Esprit Sisu (e. Ready Cash). Efter ett inledande varv på 1.15,7 kunde femåringen sträcka ut över upploppet och vinna säkert på 1.13,8a/2640. 

Rätt V75-rad: 3–12–10–15–6–7–5
Utdelning
7 rätt: 19 790 kronor
6 rätt: 158 kronor
5 rätt:  20 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.