Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Myr Faksen – siktas mot V75

Foto: Hanold/ALN
Myr Faksen tog en enkel seger under torsdagen. Foto: Hanold/ALN

Myr Faksen rundade till enkel seger från tillägg och siktas mot V75 i Skellefteå i oktober.
– Det blev lätt idag och han hade huvan kvar, sade Tone Merete Pettersen.

Publicerad:

Hanna Olofsson var kusk bakom Myr Faksen som fick ett lopp i tredje utvändigt och kunde följa med i rygg i tredjespår på sista långsidan. När Myr Faksen attackerade utan rygg i sista sväng var det på pigga ben och han avgjorde till lätt seger över upploppet före Guli Storm och Stilig. 
– Det var roligt och det var en fröjd att köra honom. Det blev inte mycket till provstart då jag bara skulle hålla honom lugn. Han skulle vara bra i ordning och få ett rygglopp och det blev lätt, sade Hanna Olofsson. 

Myr Faksen är van vid att resa långt och vann i fjol i V75 på Bergsåker och på Umåker. Till Boden är det cirka 60 mil enkel väg, men där har han bara startat tre gånger. Han gjorde ett starkt lopp efter galopp i fjol och blev trea bakom Tekno Odin och Åsakjappen. I februari var han stor favorit, men galopperade i striden på upploppet, men nu blev det tredje gången gillt i Boden med lätt seger. 
– Han har mindre form när han betäcker och nu blir formen bättre och bättre efter sista stoet i början av augusti. Det är en fantastisk häst och han har fina avkommor. Blir det för långt mellan starterna är formen sämre och nu får han starta oftare. Vi siktar mot Steggbest Minne i Skellefteå i oktober där han var tvåa i fjol och han får starta i Bodö och Harstad i september, sade Tone Merete Pettersen. 

I Skellefteå är det kort distans och autostart och då ska han tävla med jänkarvagn som är en fördel. 
– Att det är blöt bana har ingen betydelse när han får sådana lopp som idag. Han är bäst med rygglopp och idag hade han ryckhuvan kvar. Senast vann han med racerskor och idag gick han med fyra järnskor.  Han gick med vanlig sulky, men i Skellefteå blir det jänkarvagn. Han går lika bra med piggar i skorna och ska inte ha någon paus i vinter, men jag har inte planerat någon start efter Skellefteå, sade Tone Merete Pettersen. 

Lopp 1: Cash In B.N. (Tap In) – Jorma Särkiniva – Åke V Bergström
Lopp 2: Myr Faksen  (Åsajerven) – Hanna Olofsson – Tone Merete Pettersen
Lopp 3: Gretzky Boko  (Muscle Hill) – Jan Norberg  – Robert Bergh
Lopp 4: From The Mine (From Above) – Micael Melander – Catarina Norqvist
Lopp 5: Bork Faxa (Bork Odin) – Jan Norberg – Stefan Johansson
Lopp 6: Lennox Laday (Text Me) – Roger Nilsson – Nils Bertgren
Lopp 7: Axl Brown (Maharajah) – Roger Nilsson – Roger Nilsson
Lopp 8: M.T.Jacqueline (Meaulnes du Corta) – Toni Granath – Toni Granath
Lopp 9: Victory Streamline (San Pellegrino) – Jenny Engfors – Hanna Olofsson
Lopp 10: Ocean Face (Yankee Glide) – Roger Nilsson – Krister Karlsson

Noterat:
Roger Nilsson hade en bra eftermiddag i Boden och plockade på en dryg timme hem tre segrar. Nils Bertgren-tränade Lennox Laday var snabb från start och vann från ledningen över kort distans. 
– Det är verkligen bra att sänka rekordet som han gjorde idag. Det är inte så tungt, men slipprigt. Bertgrens pojkarna har gjort ett bra jobb och det är en jäkla löpare. När man säger till honom att gå har han nästan alltid en växel till. Vi har vetat att han kunde öppna och idag provade vi barfota fram och det fungerade bra, sade Roger Nilsson. 

Maharajah-sonen Axl Brown avgjorde till lätt seger från rygg ledaren när luckan kom. 
– Han tyckte att det räckte med en omstart och är lite grön ännu, men han kan flytta på sig och länge om det behövs. Det är rätt sort och Maharajah har gjort underverk på Super Arnie-stoet, sade Roger Nilsson. 

Ocean Face spurtade bäst i det avslutande loppet och fick nyttiga poäng med sin första årsseger. 

Noterat:
Fyraårige Muscle Hill-sonen Gretzky Boko var duktig när han vann över lång distans med galopp. 
– Han galopperade när bilen släppte och tappade 50-60 meter. Han fick gå tufft för att komma  till ledningen. Han blev lite loj när han blev ensam och fick kanske inte rätta fästet, men redde ut det ändå, sade Jan Norberg. 

Treåriga debutanten Bork Faxa höll undan för Backegubben som kom från imponerande seger. 
– Hon har varit två gånger på banan, i kvalet och ett jobb. Hon var lite loj, men när Björn Karlsson vred ut Backegubben visade hon fin inställning, sade Jan Norberg. 

From The Mine hade ingen chans att svara On Va Voir från start, men fick ett bra lopp. 
– Jag kunde inte försvara ledningen, men det löste sig bra på baksidan. Han vann på säkert sätt och i den klass han är i räcker han långt. Han går med tofflor på fötterna och jag var rädd att det skulle bli besvärligt, men man gör ett fantastiskt jobb med banan som ger fäste, sade Micael Melander.  

Lira nästa gång:
Jetline avslutade bra över mål och ska passas. 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.