Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Nimbus C.D.

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Nimbus C.D. är en vinnare igen. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Robert Berghs Nimbus C.D. är en vinnare igen. Tillsammans med Per Lennartsson vann fuxen lekande lätt i årets andra start.

Publicerad:

Det har varit många turer kring den tidigare vinnaren av Jubileumspokalen, Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy). Under söndagen var han ute i ett medeldistanslopp på Bergsåker – där det blev en väldigt enkel seger på 1.15,6/2160 meter. En seger som betalade 30.000 kronor.

Nimbus C.D. har varit skadedrabbad, men återkom på tävlingsbanan för två veckor sedan efter nästan två och ett halvt års frånvaro. Nu var det dags för årets andra start och det ledde hela vägen till vinnarcirkeln. Per Lennartsson satt i segersulkyn denna gång.
– Det kändes jättebra under vägen. Han var lite nervös innan, men när vi väl kom först i loppet var han väldigt avslappnad och fin. Han var nästan lite nonchalant. Han har ett enormt driv i steget. Han missgynnas enormt av brodd i och med sitt stora steg, men det är bra att latcha igång honom på det här sättet och det ska bli spännande att se om han kommer att hitta tillbaka till närheten av sin kapacitet, säger Per Lennartsson.

Det här var den 15:e segern i karriären för Nimbus C.D. Den första sedan september 2015.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.