Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Propulsion

Foto: Martin Langels/ALN
Propulsion vann enkelt för Örjan Kihlström. Foto: Martin Langels/ALN

Daniel Redéns stjärna Propulsion tog hem årets åttonde seger. Och det på ett enkelt sätt. Hästen övertog ledningen varvet kvar och vann sedan enkelt.

Publicerad:

Jim Oscarssons Explosive de Vie (e. Explosive Matter) satt i ledningen när krutröken hade lagt sig. Men när Örjan Kihlström gled framåt med Propulsion (e. Muscle Hill) med dryga varvet kvar till mål fick den senare ta över tät och öppnade första varvet efter 1.14,5. Hästen såg sedan enorm ut i spets och vann lördagens upplaga av gulddivisionen på ett enkelt sätt.
– Det är inte dåligt att få köra sådana här hästar. Det blev lite körning om positionerna till en början och jag fick vänta ett tag med att gå framåt. Hästen kändes spänstig och fin, säger kusken Örjan Kihlström.

Propulsion har haft en fin säsong under 2016. Och går allt som det ska är planen att hästen ska ned till Frankrike i vinter.
– Det såg bra ut från min position och det blev ett bra lopp för honom. Hästen var hårt tränad inför den här uppgiften och han fick tömma sig rejält och bör ha gått framåt rejält med det här loppet i kroppen. Planen är att han ska ned till Frankrike och starta den 20 november, säger Daniel Redén.

Propulsion vann loppet på 1.13,2a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.