Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enorm spurt av Your Highness

Foto: GERARD FORNI
Glada miner i vinnarcirkeln! Björn Goop och Fabrice Souloy. Foto: GERARD FORNI

Björn Goop och Your Highness tog sin andra storloppsseger på två veckor. I vida spår svepte ekipaget fältet och fångade in Spring Erom kort före mål.

Publicerad:
Många var intresserade av ledningen i årets upplaga av Copenhagen Cup men det var hemmahästen Gigant Slugger och Jeppe Juel som var allra snabbast den första biten. Ekipaget släppte dock tätpositionen efter 400 meter till Spring Erom och Erik Adielsson som länge såg ut att ta hem segern.
 
Tempot skruvades upp ordentligt på den sista långsidan och Your Highness och Björn Goop tog sats från fjärde utvändigt och lyckades fånga in Spring Erom en kort bit före mållinjen. Detta efter en enorm avslutning.
– Jag kände att jag var tvungen att gå eftersom Solvato kom bakom. Det var en extrem fart på sista bortre långsidan och jag kände ett tag att vi var slagna. Men hästen bara ökar farten när hon känner att hon är på väg ikapp. Sedan ska man veta att det är svårt att vinna bakifrån på Lunden och framför allt att gå i tredjespår, sade segerkusken Björn Goop.
 
För två veckor sedan tog samma ekipage hem Olympiatravet på Åbytravet efter ett liknande upplägg på loppet. Björn Goop vann dessutom Drottning Silvias Pokal med Princess Face igår, lördag. På följande sätt sammanfattade han de senaste veckornas framgångar.
– Det går bra just nu...
 
Your Highness noterades för segertiden 1.11,5a/2011 meter och kretsen kring hästen fick 375.000 DDK för framgången.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.