Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Adielsson: ”Den första som gav mig chansen”

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Erik Adielsson har Johnny Takter att tacka för mycket. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

– Om Johnny är glad, så är jag glad.
Erik Adielsson poängterar att just Johnny Takter betytt mera för honom än kanske de flesta känner till.

Publicerad:

Hur många vet att Erik faktiskt jobbade åt Johnny Takter för 25 år sedan?
– Jag vann även mitt första lopp med en Johnny Takter-tränad häst. Vid sidan av familjen var Johnny den första som gav mig chansen i sulkyn och det är jag honom evigt tacksam för. Det betydde oerhört mycket.

Det är förstås med blandade känslor som Erik tagit emot beskedet om att Johnny Takter ska sluta helt med travet.
– Inom den här sporten är det sällsynt att någon slutar, utan det brukar vara något man håller på med hela livet. Så på ett sätt är det här en sorgens dag för oss inom travsporten, men samtidigt en bra dag om Johnny verkligen vill det här själv. Om Johnny är pigg och kry och kan sluta på topp är väl det en bra sak, samtidigt som han kanske kan hitta något helt annat att engagera sig i. Jag har vetat om att Johnny funderat i de här banorna under en tid, så jag blev därför inte chockad över beskedet.

Erik kommer dock att sakna Takter i loppen framöver.
– Det blir säkert en själslig tomhet att inte längre få tävla mot honom. Johnny har en fantastisk känsla och lägger sällan upp något på förhand, utan det är stundens ingivelse som gäller. Han har helt enkelt en speciell stil, som också varit väldigt framgångsrik.

Vilken Erik tog första segern med? Jo, Mirandas Pride den 29 december 1992!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.