Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Adielsson lyrisk efter ett kärt återseende

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Erik Adielsson tillsammans med Deimos Racing, Svante Båth bakom Dancing In Thehall och Viktor Lyck med Coin Perdu. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Deimos Racing och Coin Perdu gav Erik Adielsson ett svårslaget fjolår. När stjärnorna gick ett snabbjobb före tävlingarna på Solvalla höll han i tömmarna igen. – Bättre än så här blir det inte, säger kusken.

Publicerad:

När vårsolen träffade Erik Adielssons ansikte samtidigt som han körde ut på Solvallas bortre långsida tillsammans med Svante Båths kriterievinnare Deimos Racing (e. Quite Easy U.S.) var det inte svårt att blicka tillbaka ett halvår. 
– En sådan här häst saknar man hela vintern, minnet han gav mig bär jag med mig hela livet. Jag har längtat efter Deimos. Beskedet han gav är jag väldigt nöjd med. Han gick runt 1.16.0/1.600 meter och hade lite kräm kvar, vilket han också ska ha. Efter en lång vinterträningsperiod kändes det ändå bra att ha honom i hand på spänstiga ben, säger Adielsson. 
Det låter som att han har mer att ge i år?
– Jag sa det efter kriteriet: Det känns som att många ser honom som en dagsslända efter att ha fått kriteriet serverat från rygg ledaren. Jag har inte den känslan, det här är en riktig häst och det visade han redan förra året. Han gick ju ett fantastiskt lopp när han vann kriterierevanschen till exempel. Jag tror att han hugger i kulltoppen i år igen. 
Så, Derbydrömmen lever?
– Derbydrömmen lever absolut – och kriteriedrömmen lever för Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar). 

Tog jobbet med ro
I samma snabbjobb satt Viktor Lyck bakom vinnaren av Svensk uppfödningslöpning 2016, Coin Perdu och Svante Båth satt bakom USA-importen Dancing In Thehall (e. Cantab Hall). När tränaren själv skulle summera passet lät det så här: 
– Det är bra när man har flera hästar sådana här tillfällen – alltid är man nöjd någonstans. I dag var två av tre klockrena. Coin och Deimos var fina, Dancing In Thehall kändes stark och rejäl även om vi inte har fått till balansen än. Det är mycket häst i henne, men det gäller att komma åt den också, säger Båth. 
Hur har Coin Perdu tagit debutsäsongen som tvååring?
– Alldeles utmärkt. Han ligger otroligt lågt i puls och tog det här snabbjobbet på ett lättsamt sätt, det var ändå ett hyggligt jobb för en nybliven treåring. 
Avslutningsvis berättade Båth att Deimos Racing har siktet inställt på ett Breeders Crown-lopp på Örebro den 13 april och stallkamraten Coin Perdu väntas gå ut i ett Breeders Crown-lopp på Halmstad 8 maj. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.