Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik fixar ny hemmaseger

Foto: ALN
Lotus Gil har laddats för V75 på hemmaplan. Foto: ALN

Gävletravet kör traditionsenligt V75-tävlingar helgen innan Elitloppet och det börjar bli lika mycket tradition att Erik Lindegren ställer i ordning en vinnare till hemmabanans stora tävlingsdag.

Publicerad:

Hemmaproffset Erik Lindgren har två hästar från stallet med på V75 och båda startar i den första avdelningen.
- Bear By The Day kommer hamna långt bak direkt och då är det som bekant svårt att ta något till slut, så med tanke på det är utan tvekan Lotus Gil som är min bästa segerchans, säger Erik.

Femårige Lotus Gil har galopperat i sju av sina 17 starter, men inför de två senaste galopperade så hade han åtta felfri starter i raden. Fem av de tio felfria loppen har slutat med seger och hästen har vid flera tillfällen visat prov på hög kapacitet, och framförallt fin styrka. Med två raka galopper i raden så är det dock svårt att veta vart hästen står formmässigt.
- Lotus Gil har tränats för att vara riktigt bra idag och jag körde en banjobb efter 1.24/1.600 meter i onsdags, och då kändes han fin utan att ha den där perfekta "studsen" som jag hoppats på. Jag testade norskt huvudlag på honom då och det svara han okej på, och avslutade runt 1.10 sista 300 med järnskor. Det kommer bli barfota runt om och norskt huvudlag för första gången i lopp nu.

Förutsättningarna för Lotus Gil är spår åtta i voltstart över medeldistans.
- Han var tidigare lite stänkrädd och har varit som allra bäst i ledning, så läget är inte optimalt. Vi får se hur loppet kommer iväg, men självklart vill jag försöka komma ut tidigt och kanske också köra lite offensivt. Han har som sagt tränats för att vara riktigt bra idag.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.