Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Lindegren om sina V75-chanser

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Så här såg det ut när Ochongo Face vann V75-lopp i februari och Erik Lindegren tror att hans häst ska vara i samma skick på lördag. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Erik Lindegren har tre hästar till start i V75-finalerna på Solvalla imorgon lördag. Han berättar bland annat om veckans banjobb på Gävletravet med Ochongo Face och att en av hans hästar dressyrtränats i veckan.

Publicerad:

I V75-2, silverfinalen, har Erik Lindgren Bolt Boko till start.
– Bolt Boko blev överladdad senast då han fick tävla med en form av stängt huvudlag istället för norskt som han hade före det.  Hästen känns jättebra efteråt och var fin i tisdags i ett jobb ihop med Ochongo Face då de sprang 1.20/1.600 meter. Den här gången fick Bolt Boko dåligt spår och möter dessutom för bra hästar denna gång. För hans del är det lite enklare under vinterperioden än under denna period och vi får försöka jaga en fin slant, säger Erik Lindegren.
I V75-3, guldfinalen, har han Francais du Gull till start som däremot fick bra utgångsläge i spår ett bakom startbilen. Hästen startade på Gävletravet i lördags där han fick nöja sig med fjärdeplatsen.
– Francais du Gull var lite seg i lördags, men skulle få en urblåsare inför detta lopp och så blev fallet. Han ska vara bra i ordning på lördag och fick underhållande dressyrträning i onsdags. Läget blev perfekt då han kan öppna rejält första biten. Jag får köra till första 300 meterna för jag vill inte ha rygg på vem som helst och vill gärna försöka hålla ut Highspeed Call. Om den hästen kommer förbi oss lär den i sin tur släppa spets i så fall och då hamnar vi långt bak. Rygg på Spring Erom eller Dreams Take Time tycker jag vore bra. Vad gäller Francais du Gull så har jag inte tänkt att det ska bli några ändringar i balans eller utrustning. Får han en fin resa kan han tjäna en bra slant.
Lindegrens tredje häst ut på V75 är Ochongo Face (V75-7) som också är den som Lindegren anser har lite segerchans av hans hästar. Läget blev dock trist i och med spår åtta bakom startbilen.
– I de här sammanhangen är det är ju som att ha 20-30 meters tillägg. Senast blev han för het och fungerade inte den dagen. Hästen känns riktigt bra efteråt och var väldigt fin i tisdagsjobbet ihop med Bolt Boko på 1.20/1.600 meter med en skarpare avslutning. Jag tror Ochongo Face är i samma ordning som i Bollnäs näst senast då han var ruggigt bra, men spåret drar ju ner förhoppningarna. Nu blir det norskt huvudlag istället för stängt som det var senast och så ska han tävla barfota runt om på lördag. Av mina tre hästar är det Ochongo Face som har chans att vinna sitt lopp då han tål att göra jobb själv, vilket behövs från det här spåret. Alla mina tre hästar kommer tävla med jänkarvagn, säger Erik Lindegren.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.