Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik med nytt rosa upplägg

Precis som förra året kör Erik Adielsson i rosa dress och hjälm under oktober månad för att stödja kampen mot bröstcancer.
Det blir dock en lite annan utformning i år - en utökad välgörenhetsauktion istället för riktad insamling.

Publicerad:

Förra året skänkte Erik själv 25.000 kronor och det blev flera stora bidrag ytterligare genom bland annat Travronden, några större hästägare och ett kallblodsföl i Stall Slotts regi (40.000 kronor på auktion). Erik auktionerade efter månadens slut själv ut dressen för 50.100 kronor medan hjälmen klubbades för 28.300 kronor. Med alla bidrag, stora som små, landade slutresultatet på hela 457.569 kronor till Rosa bandet. I år blir det 14:e året i rad som Rosa bandet-kampanjen genomförs. Och andra på raken för Erik.
– Jag vill än en gång tacka alla som bidrog till fjolårets resultat. Visst är det bra med så stora bidrag som möjligt, men man måste samtidigt tänka på att alla har olika förutsättningar. Så i min värld är alla bidrag lika värdefulla.

Hur ser då årets ”rosa upplägg” ut?
– Det blir inte samma fokus på insamling som förra året. Givetvis ser jag gärna att folk själva fortsatt sätter in pengar till Rosa Bandet via Cancerfondens hemsida, men det kommer också bli en utökat auktion på Tradera efter månadens utgång. Jag kommer även i år sälja dressen och hjälmen, men meningen är att vi ska få in fler saker eller tjänster som går att saluföra på samma gång. Bland annat har jag satt Matteus Liljeborg att hjälpa mig lite med den här biten.

Erik fortsätter:
– Det måste inte vara fysiska saker, utan någon kan exempelvis ge bort en månads träningsavgift eller liknande också. Allt är lika välkommet. Det här med ”många bäckar små” är väldigt viktigt att betona i sammanhanget.

För Erik känns det bara bra att dra på sig den rosa munderingen igen.
– Det här är ett enkelt sätt för mig som publik person att lyfta fram något väsentligt. Det är väldigt viktigt att få in mera pengar till cancerforskningen, som gör stor nytta. Vissa tycker att jag ska köra i den rosa dressen hela året, men då tappar man lite av effekten. För mig känns det perfekt att göra det just under oktober.

Är du vidskeplig då det kommer till utrustning och kläder inför ett travlopp?
– Nej, inte alls. Jag håller inte på och byter körhandskar eller annat bara för att det gått dåligt. För mig är det hästarna som det hänger på.

Kommer du själv att bidra ekonomiskt till Rosa Bandet-kampanjen?
– Jag tänker skänka pengar även i år, men den här gången behåller jag detaljerna för mig själv. Det är både fördelar och nackdelar att gå ut med en bestämd summa som jag gjorde förra året. Människor reagerar och tycker olika. Nu provar jag det här upplägget.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.