Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson borta två-tre månader?

Foto: ALN
Foto: ALN

För närmare två veckor sedan var olyckan framme för Jens Eriksson. Proffstränaren på Skellefteåtravet blev sparkad av en unghäst på sin gård i Ursviken.
Nu hoppas han få plåster på såren, på lördag har han nämligen starthäst på V75.

Publicerad:

Hur är läget med dig och inte minst armen för dagen?
– Armen blev ihopskruvad i förra veckan. Det har gjort ont några dagar, men nu i helgen började det kännas som vanligt. Armen är även gipsad. 
Hur länge han blir koncalescent vet han inte. 
– Läkarna har sagt att jag inte bör belasta armen med tungt arbete på två-tre månader, sedan är väl frågan hur tungt det får vara. Dessutom beror det på hur läkningen går, säger Eriksson och fortsätter.
– Det får väl gå några veckor får vi se hur det känns. Nu kan jag inte göra så mycket annat än bara gå runt, basa och vara chef i stallet , säger Jens Eriksson med ett skratt och som på lördag startar Victory Brodde i V75-6 på Solänget. 
– Han har varit riktigt fin i de tre senaste starterna. Han brukar tävla bäst med tre veckors mellanrum. Nu har dte gått lite längre tid, men det viktiga är att han är fräsch och fin än får täta starter. Normalt är han travsäker och läget blev bra så får vi se hur långt det räcker, avslutar tränaren som på lördag får låna ut hästen till brodern Leif Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.