Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson tog titeln igen

Foto: MalIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MalIN ALBINSSON / TR BILD

För andra året i stad fixade Anders Eriksson segern i V75 lärlingschampion.
Tillsammans med Zenzero Jet blev det en överlägsen seger.

Publicerad:

Att det skulle bli ett tufft lopp för Zenzero Jet (e. Pine Chip-Glamour Effe) var inte överraskande från bricka 14 bakom bilen. Positivt var att det kördes friskt då Anders Eriksson hamnade långt bak i kön. Då Eriksson ville avancera framåt var det andra som hade samma idé och ekipaget var inte framme i dödens förrän ett varv återstod.

Trots det tuffa inlägg kunde Zenzero Jet lämna övriga gänget och vinna hur lätt som helst på 15,0/2640a.

– Vilken jädra kämpe det här var. Jag kände redan i provstarten att det här var någonting extra, sa en glad Anders Eriksson.

Eriksson var smått chockad över den prestation som Stefan P Petterssons fina femåring gjorde.

– Det blev ju inte som hoppades på då jag började avancera. Jag kom fram utvändigt om ledaren mycket senare än jag hade tänkt. Att han ändå kunde gå ifrån så enkelt var fantastiskt bra gjort. Att jag lyckades vinna det här loppet för andra året i rad känns otroligt kul, sa Anders Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.