Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson: "Väldigt stolt"

Foto: Magnus Strömsten/ALN
Foto: Magnus Strömsten/ALN

På fredag kan Mantorps Kim Eriksson ta sin hittills största seger som tränare. Stallets On Track Banditen går ut i storloppet Svampen från det perfekta startspåret bricka två.

Publicerad:

Kim Erikssons tvååring On Track Banditen (e. Mythical Lindy) har imponerat mycket i karriärens två första starter. Hingsten inledde med att ta en behaglig seger på hemmabanan, något han sedan följde upp med en andraplats för ett par veckor sedan på Färjestad.
– I det första loppet löste det sig helt perfekt för oss och han var helt enkelt den häst som gick fortast över upploppet. Han gick fram mycket till den andra starten och vi hoppas att så är fallet även till denna start, säger Kim Eriksson.

Hur beskriver du On Track Banditen som häst?
– Man skulle kunna säga att hästen har någon bokstavskombination. Han behöver väldigt mycket sysselsättning och stimulans, men han tränar samtidigt sig själv väldigt mycket. Man får verkligen ha ögonen i nacken när man går ut och ger honom hö i hagen på lunchen. I loppen är det en häst som rör sig oerhört lätt och han har varit snabb som en vessla.

I Svampen uppgår förstapriset till 442.000 kronor. On Track Banditen var minst sagt lyckosam i spårlottningen och ekipaget går ut från spår två bakom bilen.
– Jag hoppades på att få spår ett eller två och jag slickade mig verkligen om munnen när det blev så. Självklart är det ett tufft lopp, men han är tuff själv. Vi köpte honom som ettåring och det är en av våra första egentränade hästar och jag är väldigt stolt över att ha med honom i loppet.

FAKTA

Tidigare vinnare av Svampen

2011 
Dreams Take Time (h/v)
Dairy Queen (ston)

2012
Tumble Dust (h/v)
Denim Boko (ston)

2013    
Elton Attack

2014    
Tunika

2015    
Dixi Sisu

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.