Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Espoir Prestance efter dramatik

Foto: MIA TÖRNBERG
Christophe Martens vann med Vincent Martens-tränade Espoir Prestance. Foto: MIA TÖRNBERG

Segern såg klar för ut för ledande Classic Connection, men hästen slängde sig galopp 50 meter från mål. Istället gick Grupp III-loppet Prix Kurse (€80.000) till Espoir Prestance.

Publicerad:

Det såg länge ut att bli favoritseger i treåringsloppet Prix Kurse (€80.000) genom Yves Boireau-tränade Classic Connection och Franck Nivard som bevakade loppet från ledningen. 50 meter från blev det dessvärre galopp för deras des med diskvalifikation som följd och istället var det Vincent Martens Espoir Prestance (e. Ready Cash) som tog hem loppet värt 36.000 euro. Christophe Martens körde fram sin häst först utvändigt om ledaren efter drygt 950 meter och gjorde en bra insats från den positionen. Detta var treåringens sjätte seger i karriären och segertiden skrevs till 1.14,7a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.