Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ett stort steg framåt"

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Dan Widegren uttalar sig om Kungkurts möjligheter idag i Kalmar. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Dan Widegren startar Kungkurt i dagens andra V4-avdelning i Kalmar på lunchen. Hästen imponerade stort senast vid en överlägsen seger från ledningen.

Publicerad:

- Kungkurt (V4-2) hade varit riktigt fin i träningen så jag ville ha ett bra resultat med honom i comebacken senast så vi maxade honom. Han gick barfota runt om, med helstängt huvudlag och så plockade vi av alla skydd. Det föll väl ut och hästen drog undan i ledningen till enkel seger så det var skönt. Det var ett stort steg framåt. Vid hästens båda segrar har han sprungit på själv i ledningen och bakifrån har han tidigare inte tagit i speciellt mycket. Skulle han fungera som senast har han en riktig toppchans, men jag vågar inte lita på det med tanke på utgångsläget. Huvudlag kommer bestämmas efter värmingen. Skulle hästen vara loj får han på sig ett helstängt, men är han för het så blir det helstängt med hål i. Annars är det barfota runt om och vanlig vagn precis som senast, säger Dan Widegren.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.