Sveriges ledande travtidning
ANNONS

EU-toppmötet: Åby uppmanar – "åk i tid"

Foto: ANNA PERSSON
Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: ANNA PERSSON

I morgon hålls ett EU-toppmöte i Göteborg.
Något som medför att framkomligheten i staden är begränsad i vissa avseenden – vilket kan störa Åbys tävlingar i kväll.
– Kommer man söderifrån ska det inte vara problem, men kommer man norr- eller österifrån kan det vara bra med rejäl marginal, säger Kristofer Jakobsson på Åbytravet.

Publicerad:

Det är 16 år sedan Göteborg höll ett EU-toppmöte senast. En händelse som kom att bli mycket stökig med kravaller i centrala Göteborg och rekordmånga ingripanden från polis. 143 personer – varav 90 demonstranter och 53 poliser – skadades. Nu är det dags igen för ett nytt EU-toppmöte. Just nu under torsdagsförmiddagen anländer flera höjdare till Landvetter vilka eskorteras till centrala delarna av Göteborg. Något som stryper framkomligheten kring vissa vägar.

I kväll arrangerar Åbytravet V64-tävlingar och det finns en viss farhåga om att det kan bli trafikstockningar.
– Vi har tagit del av den informationen som finns från polisens sida. Just nu är det inga problem med trafikläget, men det är ju omöjligt att säga hur det ser ut senare under dagen, säger Kristofer Jakobsson som arbetar på Åbytravets sportavdelning.

"Har skickat sms till aktiva"

Han rekommenderar att aktiva är ute i god tid.
– Framför allt om man kommer norr- eller österifrån. Söderöver ska det inte vara några problem. Vi har skrivit om det här på sociala medier samt skickat sms till de aktiva så de är medvetna om situationen, men prognosen ser bra ut i nuläget.

Skulle en väg som E6 stängas av bildas det i snitt 800 meters kö i minuten.
Första start på Åbytravet i kväll är klockan 18.15.

Polisen uppdaterar löpande på den här sidan (extern länk).

FAKTA

Fakta EU-toppmötet

Vad är det för möte?
Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer tillsammans med Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker att stå värd för toppmötet. Fokus kommer att ligga på att främja rättvisa jobb och tillväxt.
Under toppmötet kommer stats- och regeringschefer, arbetsmarknadens parter och andra nyckelaktörer.

Vilka kommer?
Bland annat kommer Emmanuel Macron, Frankrike, Theresa May, Storbritannien, Mariono Rajoy, Spanien och Paolo Gentiloni, Italien.

Var och när hålls mötet?
Mötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen, Göteborg den 17 november 2017. 

Källa: Expressen/GT.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.