Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Europaderbyt till Vermo

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Årets upplaga av Europaderbyt för fyraåringar kommer att avgöras på Vermo. 
– Vi förväntar oss att ha 15 000 åskådare till Vermo under den här fantastiska helgen, säger EM-travets projektledare Pekka Kaidesoja i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Senast Finland stod värd för Grand Prix de l'UET var 2009, då det blev svenskt i topp i Tammerfors genom Maharajah. Nu är EM-travet tillbaka i öst och det är huvudstadsbanan Vermo som håller i tävlingarna för första gången. Förutom Europaderbyt för fyraåringar kommer det även att köras finaler för tre- respektive femåringar. Vermo värmer upp med V65-trav fredagen den 11 oktober och på lördagen den 12 oktober körs finalerna med Europas kulltoppar. 
– Vi vill bjuda på europeisk travsport när den är som bäst och även visa våra gäster högklassig finsk travsport, berättar EM-travets projektledare Pekka Kaidesoja i ett pressmeddelande. 
– Stämningen blir verkligen speciell då vi har bland annat ljusshow på höstkväll. Vi förväntar oss att ha 15 000 åskådare till Vermo under den här fantastiska helgen.

Vermo Travbana och finska travsportens centralorganisation Suomen Hippos är arrangörer för tävlingarna. I Europaderbyt väntar 200.000 euro på vinnaren och uttagningsloppen kommer att gå på Solvalla och Vincennes. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.