Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Evin Boko efter dramatik

Foto: Maria Holmén
Evin Boko vann Derbystoet 2015 Foto: Maria Holmén

När Per Linderoth-tränade Maya Gold galopperade med segergreppet kopplat blev det istället Timo Numos-tränade Evin Boko som vann Derbystoet (V75-5) för Jorma Kontio.

Publicerad:

Erik Adielsson körde i ledningen med Evelina Palema medan Per Linderoth först fick dödens bakom Olympia Gold för att sedan bli avlöst av Diamond River. Per tvingades dock ut i tredjespår redan varvet från mål när Jorma Jontio attackade med Evin Boko. Jorma körde väldigt tufft över den sista bortre långsidan medan Per gick tillbaka i andraspår. Evin Boko såg slagen ut av Maya Gold (femte ytter) när den sistnämnde galopperade knappt 100 meter från mål.
– Hon började rulla allt mera och till slut kom galoppen. Det var väldigt surt, något annat kan jag inte säga, kommenterade Ulf Ohlsson.
Ola Samuelssons Diamond River var stark som tvåa från dödens medan Evelina Palema höll till tredjeplatsen. Per Linderoth fick chansen lite för sent med Olympia Gold och såg ut att ha lite sparat som fyra.
Evin Boko är med i Premiechansningen och fick därmed hela två miljoner kronor för sin seger. Hon vann nu på 1.13,1a/2.140 meter.
– Redan som tvååring kände jag att det här var något alldeles extra. Jag gillar verkligen Evin Boko; hon har allt. Vi förlorade Finska Derbyt knappt i lördags, men i dag hade jag marginalerna med mig istället. Men Evin Boko behöver inte skämmas för den här segern, kommenterade Timo Nurmos, som vann Derbystoet för andra gången.
Jorma Kontio segrade även med Patricia du Ling 2006.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.