Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Exotisk gäst hos Karlstedt

Foto: MARIA HOLMÉN
Tommy Karlstedt har fått in kallblod i träning. Foto: MARIA HOLMÉN

Det är exotiskt och förbryllande.
Dubble V75-vinnaren Valle Jerven är nämligen ny i träning hos Halmstadtränaren Tommy Karlstedt.
Kallbloden på den banan brukar vara lätträknade...

Publicerad:

Vi har 13-årige Raggmunken hos amatören Tord Gustafsson på Åby och dubble V75-vinnaren Bellfaks hos Carlos Söderström på samma bana. Men kallblod i Halmstad? Nej, det måste vara många år sedan.
– Från Göteborg är det lite närmare till Färjestad och Norge än vad vi har härifrån Halmstad, påpekar också Tommy Karlstedt, som alltså numera är kallblodstränare.

Det hela har dock sin förklaring.
– Jag har haft samarbete med Håkan Karlsson i Eskilstuna sedan 2010 och han har nu skickat ner några skadade hästar till mig för rehabilitering, däribland Valle Jerven. Det rör sig om en liten blödning på ett gaffelband och just nu är det mest skritt som gäller.

Har det varit några reaktioner på att du numera tränar ett kallblod?
– Jag lade ut en bild på hästen på Twitter precis när han hade kommit och det var många som gillade detta. Det handlar om en fin och bra häst som det ska bli roligt att få träna upp. Miljön här på gården nära havet utanför Falkenberg går verkligen inte heller att klaga över.

Norskfödde Valle Jerven (e. Åsajerven) är åtta år och har vunnit dubbla V75-lopp på svensk mark, då i Öystein Tjomslands regi. Han blev också utsedd till Månadens kallblod i Travronden i januari 2016. Så det är ingen dussinhäst som Karlstedt nu har hand om. Tommy körde honom förövrigt även i V75-loppet på Romme den 7 januari år (sexa).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.