Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extra bolagsstämma i Trav 1609

Foto: null
Per Nordström laddar för extra bolagsstämma i Trav 1609.

Efter det att proffstränaren Per Nordström uppvaktat Bolagsverket har det nu kommit ett beslut från denna instans om en extra bolagsstämma i Trav 1609 AB på Jägersro den 30 december.

Publicerad:

Turerna har varit många under en längre tid i Trav 1609 AB, där Per Nordström är störste aktieägare. Han och nuvarande VD:n Jerry Bengtsson har varit minst sagt på kollisionskurs. Nu har dock Per lyckats tvinga fram en extra bolagsstämma efter det att Bolagsverket gått på Jägersrotränarens linje. Beslutet togs den 14 december med hjälp av en tidigare dom från Kammarrätten i Sundsvall. Här kommer utdrag ur Bolagsverkets beslut:
”Kammarrätten i Sundsvall har i dom den 23 januari 2014 i mål nr 3032-13 fastslagit att Bolagsverkets prövning i ärenden som det aktuella endast ska ske på formella grunder. Det vill säga att Bolagsverket ska utgå från aktiebokens uppgifter om aktieägare vid bedömningen av vilken som har rätt att begära extra bolagsstämma. Bolagsverket ska alltså inte bedöma vem eller vilka som faktiskt är aktieägare utan endast utgå från aktiebokens uppgifter om aktieägare.”

Enligt styrelsen i Trav 1609 har det inte gått att verifiera att Per Nordström äger några aktier i bolaget. Men Bolagsverket fokuserar alltså helt på vad som står i aktieboken trots att styrelsen inte tror att uppgifterna stämmer.

Styrelsen i Trav 1609 har möjlighet att överklaga beslutet om en extra bolagsstämma till Förvaltningsrätten i Härnösand.
– Men någon sådan överklagan har inte gjorts ännu. Jag vet inte heller hur vi gör med den saken. Det kanske kan bli bra med den extra bolagsstämman också, säger Trav 1609:s VD Jerry Bengtsson. 

Per Nordström ser fram emot den 30 december.
– Aktieägarna har inte haft någon insyn alls i bolaget sedan Jerry Bengtsson tog över som VD. Vi har ingen aning om vart pengarna gått och hästar har sedan sålts ut till underpriser. Det finns bara två huvudpunkter på den extra bolagsstämman. För det första att bestämma att bolaget ska försättas i frivillig likvidation och sedan att utse en särskild granskare, som får försöka utreda allt som hänt i bolaget. När väl likvidatorn tar över försvinner styrelsens makt och sedan kan vi aktieägare förhoppningsvis få ut så mycket som möjligt ur bolaget. Det är detta som gäller just nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.