Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extra Fudge efter vila

Foto: Leif Norberg/ALN
Extra Fudge imponerade mycket i återkomsten. Foto: Leif Norberg/ALN

Timo Nurmos Extra Fudge har startat sporadiskt genom hela karriären, men alltid visat fint kunnande. Nu återkom han efter vila – och blev en vinnare direkt.

Publicerad:

Timo Nurmos Extra Fudge (e. Chocolatier) har inte startat sedan i september, men trots ett lopp först utvändigt om den tuffaste konkurrenten Judas Iscariot kunde Extra Fudge enkelt koppla greppet in på upploppet. Extra Fudge har visat fina takter under karriären och sjuåringen ordnade här sin sjätte seger i blott tionde starten.
– Jag tycker att det här var hans bästa lopp i karriären. Det kändes redan i värmningen att han skulle göra det bra idag. Det är lite överraskande att han direkt efter uppehållet, men han gjorde det riktigt bra, sade Jorma Kontio.

Tobias O Eriksson placerade Helena Burman-tränade Höwings Venus (e. Nu Pagadi) först utvändigt om ledaren, men trots tuffast möjliga resa hade det femåriga stoet orken nog att koppla grepp om händelserna och ta karriärens fjärde seger.
– Jag tycker att det är en fin häst, men hon har inte varit så tidig. Hon är stor och är lång i kroppen, men nu är hon fem år och saker och ting börjar falla på plats. Jag tror att hennes bästa tid är nu, sade Helena Burman.

Tobias O Eriksson och Helena Burman fortsatte sedan att vinna. Efter att ha gått ned med Staro Litchi (e. Il Villaggio) på open stretch avslutade det fyraåriga stoet till en säker seger.
– Det löste sig perfekt 500 kvar när vi smet ned invändigt. Hon har rätt så fina egenskaper den här hästen, sade Tobias O Eriksson.

Robert Bergh placerade sin egentränade Tudor Kronos (e. Raja Mirchi) i fjärde utvändigt. Det var långt fram till ledande Falk On Hill runt sista sväng, men Tudor Kronos avslutade piggt och segrade förtjänstfullt närmast före Falk On Hill och Rigoletto Jet. Det här var segervane Tudor Kronos elfte vinst i den 21:a starten.
– Så här fort har han aldrig gått på ett upplopp. Han travar mycket bättre nu och det gör att han blir mycket snabbare. Det är skönt att han visar att han kommit tillbaka starkt efter loppet senast, sade Robert Bergh.

Dryga varvet från mål lämnade Peter Zadel fjärde ytter med Joachime Gustafsson-tränade Surprise Power (e. Finish). Det blev ett drygt sistavarv i tredjespår, men den tioårige valacken kunde trots det sätta nosen först i en tät slutstrid. Detta närmast före Zeus Karsk och Dizzy River.
– Han har haft sådan otur i de senaste loppen så där försökte jag ge honom ett snällt lopp den här gången och han visade att han är helt fantastisk. Joachime gör ett fantastiskt jobb med hästen, sade Peter Zadel.

Ulf Ohlsson höll ledningen inledningsvis med Micael Broberg-tränade Dani Boko (e. From Above) och kunde sedan kontra ut Dust Collector efter ett sevärd upploppsduell.
– Det kändes som att jag var först. Jag har kört hästen ett par gånger nu och så här fin har han aldrig varit. Det känns som att de börjar hitta rätt med honom, sade Ulf Ohlsson.

Micael Broberg tränar Dani Boko.
– Det är en bra häst det här och han har verkligen vinnarskalle. Aktionen måste fungera och det gjorde den idag. Det var lite synd att jag satte på goggles på Westline, annars hade det varit dubbelseger idag...

Firma Kim Eriksson/Sofia Aronsson fortsätter att fira framgångar på landets travbanor. Det sexåriga stoet Pompano Euphoria (e. Judge Joe) stack till ledningen per omgående från sitt innerspår och efter att ha varvat på behagliga 1.16,7 gick hon enkelt undan till karriärens åttonde seger. Pompano Euphoria noterades för segertiden 1.14,7/2140 meter.
– Hon vann på ett odramatiskt sätt. Hon kändes jättefin och blev till och med lite småivrig när hon kom till ledningen. Det var verkligen läckra sista 500 meter det här, sade Kim Eriksson.

Giuseppe Lubrano-tränade Pacific Face (e. Igor November) har visat fina takter i monté på sistone och visade nu också att han kunde vinna för sulky. I ett händelserikt lopp höll Pacific Face förtjänstfullt undan före Black Snapper och Awesome Deal den sista biten. Giuseppe Lubrano satt i segersulkyn.
– Jag var överraskad över att han var så lite spelad. Hästen har kapacitet och distansen passade honom, sade Giuseppe Lubrano.

V86 – Solvalla/Åby

Rätt rad: 6–1–7–8–10–8–5–2

Utdelning:
8 rätt: Jackpot
7 rätt: 54.611 kronor
6 rätt: 1.693 kronor

Omsättning: 25.765.495 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.