Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop fortsätter vinna

Foto: Micke Gustafsson
Björn Goop. Foto: Micke Gustafsson

Björn Goop fortsätter att ta för sig på Vincennes. Under söndagen ordnade han en enkel seger med Timoko-sonen Etonnant.

Publicerad:

Björn Goop fortsätter att vinna på Vincennes. Denna tävlingsdag fick han chansen bakom Richard Westerinks Etonnant (e. Timoko)  och den fyraårige hingsten vann enkelt från ledningen. Björn Goop var påpassligt med från start och satt tidigt i ledningen. Ekipaget öppnade första 1100 meterna efter 1.15,0 och vann sedan med flera längders marginal på 1.13,9a/2100 meter. Etonnant har inlett karriären starkt och det här var hästens femte seger i den tionde starten.

I Grupp II-loppet Prix Camille de Wazieres (€120.000), öppet för fyraåriga hingstar, stod Jean Luc Dersiors Ezreal Jiel (e. Redeo Josselyn) för en rejäl insats. Tillsammans med Guillaume Martin i sadeln stod hästen för en stark avslutning och avancerade snabbt framåt runt sista sväng. In på upploppet var man uppe utvändigt om ledande El Diablo d'Aut som höll ett högt tempo framme i tät. Ezreal Jiel kopplade enkelt grepp och höll undan till karriärens första triumf i den 22:a starten. Han nådde mållinjen på 1.13,1/2175 meter och sprang in 54.000 euro.

Segern togs närmast före Eagle Lignerie, tränad av Laurent Claude Abrivard, som avslutade starkt. El Diablo d'Aut höll till tredjeplatsen från tät.

Senare under söndagen kördes Grupp III-loppet Prix Bellino II (€95.000) där Pierre Vercruysse gav egentränade Express Jet (e. Goetmals Wood) en vilsam resa i rygg på ledande Ecume de Reville och Alexis Prat. In på upploppet hittade Vercruysse loss med sin häst och den fyraårige hingsten avslutade piggt till enkel seger på 1.13,2a/2100 meter. En seger värd 42.750 euro och han vann närmast före Epice Turgot och Estola.

Efte att ha blivit diskvalificerad i tre raka lopp är svenskfödde Vivo Per Lei (e. Olimede) en vinnare igen. Hästen lämnade Lars I Nilssons träning i höstas och återfinns nu hos Jo Corbanie i Frankrike. I sin fjärde start för Jo Corbanie kom första segern i den nya regin och det var tränaren själv som lotsade den nioårige valacken till seger på 1.15,5/2575 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.