Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Få törs möta Ferrarin

Foto: Foto: Hanold/ALN
Världsrekordhållaren Ferrari B.R. har en lämplig uppgift på lördag. Foto: Foto: Hanold/ALN

Det kändes nästan osannolikt när Per Oleg Midtfjelds Ferrari B.R. slog till med nytt världsrekord alla kategorier över medeldistans på tusenmetersbana. På söndag startar han igen.

Publicerad:

Det är på Forus (dubbeltrav, lördag-söndag) som Per Oleg plockar ut sin nya storstjärna. Bara fem motståndare vågar möta Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) i Stavangerloppet för fyraåringar (lopp 3) över 2.040 meter med bilstart. Förstapriset är 100.000 norska kronor.

Vid sitt världsrekordlopp på Jarlsberg den 20 maj vann Ferrari B.R. på 1.09,9a/2.100 meter, vilket var en tiondel snabbare är Robert Bis tidigare rekord för äldre hästar på tusenmetersbana över medeldistans. Fyraåringsrekordet krossades med nästan sekunden. Fullt så fort lär det säkert inte gå på söndag, utan en mera vanlig uppvisning är att vänta. Per Oleg har hela tiden pratat om Norskt Travderby som årets största mål.

Startlistan Stavangerloppet (lopp 3)

2.040 meter auto

1. Bernardo Halbak - Einar Nedrebö
2. Ferrari B.R. - Per Oleg Midtfjeld
3. Massive Attack - Pål Buer
4. Cokstile - Lars Anvar Kolle
5. Chief Orlando - Vidar Hop
6. N.Y.Coeur Soleil - Frode Hamre

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.